> broek op langedijk > zusterkring

Zusterkring

 
 

In het voorjaar van 1928 vond een aantal Doopsgezinde zusters dat het nodig was iets voor de kerk te doen. Deze vrouwen brachten op 3 en 4 oktober 1928 op vrijwillige basis en met vrijwillige bijdragen de eerste bazaar tot stand. De opbrengst was overweldigend. Tijdens de op 22 februari 1932 gehouden gemeenteavond werd officieel besloten tot de oprichting van een zusterkring. Het doel was werken in en voor de kerk en het bevorderen van het kerkbezoek. Elke twee jaar organiseerde de zusterkring een bazaar. Alleen tijdens de oorlog was er geen bazaar. Toen zijn de spullen onderling verkocht.

Op 12 december 1950 ging de “jonge” zusterkring van start. Zes dames besloten eens per veertien dagen op dinsdagavond bij elkaar te komen. De tweede bijeenkomst, gehouden op 2 januari 1951 en bezocht door inmiddels negen zusters, wordt aangemerkt als oprichtingsdatum. Die avond kozen de zusters hun eerste bestuur. De contributie bedroeg 20 cent per keer. Dat geld was bestemd voor koffie en thee en voor een potje voor materialen. De eerste bazaar vond plaats op 10 oktober 1951. De opbrengst bedroeg 750 gulden, voor die tijd een prachtig bedrag.

De zusterkring vierde haar zestigjarig jubileum op 9 januari 2011 met een feestelijke kerkdienst. De eerste voorzitter en lid vanaf het eerste uur, mevrouw Nelie de Boer-van der Molen, mocht dit jubileum nog meemaken.

De zusterkring komt tegenwoordig nog maar eens per maand bij elkaar. Het organiseren van een bazaar zit er niet meer in. Wel staan jaarlijks een sinterklaas- en een kerstviering op het programma. Daarnaast zijn er spelletjes en boekbesprekingen en komen er regelmatig gasten langs om iets over een bepaald onderwerp te vertellen. Nieuwe leden zijn van harte welkom

 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Twisk-Abbekerk   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Nieuwe Niedorp en omstreken   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Broek op Langedijk
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl